HISTÒRIES DEL LLIBRE “UNA MORT I TRENTA-TRES VIDES” A TRAVÉS DELS DIBUIXOS DELS SEUS PERSONATGES

Us presento a l’Àngel Miqueló, alcalde de Pedrosa. Immobiliari d’èxit, però amb cor de pagès. Observeu-lo bé perquè no trigarà a morir-se i aquest fet  esquitxarà de forma diversa i inesperada a trenta-tres vides, i segurament a moltes més que no sabrem mai. En cada una d’aquestes vides afloraran sentiments diferents i podrem copsar-ne els que cada protagonista ens deixi entreveure: dolor, enyorança, agraïment, desig, anhel, però també enveja, ambició, por, ressentiment… Vés a saber si en algun cas fins i tot ens hi trobarem una mica a nosaltres mateixos!

A punt per descobrir de qui són les trenta-tres vides? Som-hi! …això sí, per saber-ne més, haureu de llegir el llibre 😉

LAURA

Aquí teniu a la Laura Minguell, joiera, i primera de les trenta-tres vides que relata el llibre. La Laura ha dissenyat centenars d’aliances al llarg de la seva trajectòria, però ella no n’ha volgut mai cap, de promesa d’amor etern. Per què, doncs, en el dibuix sembla que la Laura vulgui retenir a l’Àngel Miqueló, que s’allunya caminant en un dia ventós pel Passeig del Born. És un comportament ben estrany, en una dona tan lliure i independent…

CRIS

L’atzar ha volgut que la Cris fos la primera de saber la notícia de la mort de l’Àngel, el seu pare, i que hagués d’avisar els seus germans. Amb en Guillem encara no hi ha pogut parlar; el germà petit deu ser camps a través, amb les ovelles, i la Carlota l’ha contestat des de Pamplona, on es veu que hi ha anat a signar una promoció d’oficines. Poques vegades es truquen o comparteixen un moment totes dues soles, malgrat ser bessones i viure a la mateixa ciutat. Però en el dibuix, els tres germans brinden amb les copes enlaire. És que tenen alguna cosa per celebrar en un dia tan trist?

JAUME

En Jaume ha trigat ben bé mitja hora a reaccionar al missatge de la Cris. L’Àngel, el seu germà, mort? Precisament avui! S’ha quedat assegut al llit de l’hospital de Rio sense saber què fer. Pensa que començar el dia amb aquesta notícia és una putada, i de les grosses! Per què? I ho serà, finalment, una putada? Teniu ganes de descobrir-ho, oi?

GUILLEM

En Guillem, el fill petit de l’Àngel, és pastor. Puja dos cops al dia als prats del Coll del Portell amb el seu Land Rover: a primera hora del matí, per comprovar que el ramat d’ovelles hagi passat la nit sense incidents i menar-lo cap a les zones on l’herba encara és verda i nutritiva, i a la tarda, per replegar-lo a la cleda i berenar. Quin impacte tindrà la mort de l’Àngel en aquesta rutina tan sagrada? Qui són els altres personatges que acompanyen en Guillem al dibuix? I què coi fan?

MARTÍ

Davant de la notícia de la mort de l’Àngel, en Martí obre els ulls com dues taronges i es queda quiet com un estaquirot. Ha mort el pare d’en Guillem! El jove pastor que el porta a veure les ovelles i el deixa pujar al tractor encara que només tingui sis anys! A en Martí i al seu dofí Flip se’ls hi gira feina. Quina és la seva missió? Se’n sortiran de portar-la a terme?

JESÚS

El matí d’en Jesús ha començat com qualsevol altre a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses, amb la impaciència de sempre davant la funda protectora del cadàver de l’Àngel Miqueló. Els companys de feina ja saben que li agrada ser ell, qui descorri la cremallera i doni el tret de sortida a tot el ritual de l’autòpsia. Què sent que apareixen els rostres inerts davant la seva mirada? Avui serà com sempre? A quin moment de la seva vida viatjarà? El dibuix ens dona algunes pistes!

PILARA

A la Mariona li agradaria acostar-se a la Pilara i dir-li que s’ha mort l’Àngel, el seu nebot, alcalde del poble i la persona que la va ingressar a la residència. Com se’n sent de captivada per aquesta dona misteriosa, de gestos mínims, sempre silenciosa i arrupida dins la seva closca de cargol. Li diria agafant-li la mà i amb tota delicadesa. Però la Pilara és una velleta tan indefensa com sembla? No us podeu pas perdre aquesta història!

GERARD

Què hi fa en Gerard, l’ex marit de la Carlota, la filla de l’Àngel Miqueló, amagat dins la panxa d’una vaca? Ui no, però si és un bou! Potser està trist per la mort del seu ex sogre i no ha trobat un lloc millor on refugiar-se i plorar? Però els números que sembla que el persegueixin, què representen? Us dono una pista… són els números d’un calendari que porta a en Gerard de corcoll! Voleu saber-ne més, oi?

EN PROGRÉS! MENTRESTANT PODEU XAFARDEJAR ELS DIBUIXOS DE LA RESTA DE PERSONATGES EN AQUEST ENLLAÇ

Escriu el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *