HISTÒRIES DEL LLIBRE “UNA MORT I TRENTA-TRES VIDES” A TRAVÉS DELS DIBUIXOS DELS SEUS PERSONATGES

Us presento a l’Àngel Miqueló, alcalde de Pedrosa. Immobiliari d’èxit, però amb cor de pagès. Observeu-lo bé perquè no trigarà a morir-se i aquest fet  esquitxarà de forma diversa i inesperada a trenta-tres vides, i segurament a moltes més que no sabrem mai. En cada una d’aquestes vides afloraran sentiments diferents i podrem copsar-ne els que cada protagonista ens deixi entreveure: dolor, enyorança, agraïment, desig, anhel, però també enveja, ambició, por, ressentiment… Vés a saber si en algun cas fins i tot ens hi trobarem una mica a nosaltres mateixos!

A punt per descobrir de qui són les trenta-tres vides? Som-hi! …això sí, per saber-ne més, haureu de llegir el llibre 😉

LAURA

Aquí teniu a la Laura Minguell, joiera, i primera de les trenta-tres vides que relata el llibre. La Laura comença el relat fitant una aliança; la més bonica que ha dissenyat al llarg de la seva trajectòria de joiera. Només us puc revelar que l’anell l’hi ha encarregat l’Àngel. Però per a qui és? I l’Àngel, és un client normal? Per què, en el dibuix, sembla que ella intenti retenir-lo? Voleu saber-ne més, oi? Jo també!

CRIS

L’atzar ha volgut que la Cris fos la primera de saber la notícia de la mort de l’Àngel, el seu pare, i que hagués d’avisar els seus germans: la Carlota, la seva germana bessona, i en Guillem, el germà petit. Quina relació hi ha entre ells? En el dibuix, la Cris, estirada a la platja de la Barceloneta, imagina els tres germans brindant amb les copes ben enlaire. És que han de celebrar alguna cosa en un dia que hauria de ser tan trist? A mi em sembla estrany! I a vosaltres?

JAUME

En Jaume ha trigat ben bé mitja hora a reaccionar a la notícia. L’Àngel, el seu germà, mort? Precisament avui! S’ha quedat assegut al llit de l’hospital de Rio sense saber què fer. Pensa que començar el dia amb aquesta notícia és una putada, i de les grosses! Per què? Potser és que se l’estima molt, al seu germà? Pel cor tan gran que hi ha en el dibuix, potser sí, oi? Ho serà, finalment, una putada, la mort de l’Àngel? Teniu ganes de descobrir-ho, oi?

GUILLEM

En Guillem, el fill petit de l’Àngel, és pastor. Puja dos cops al dia als prats del Coll del Portell amb el seu Land Rover: a primera hora del matí, per comprovar que el ramat d’ovelles hagi passat la nit sense incidents i menar-lo cap a les zones on l’herba encara és verda i nutritiva, i a la tarda, per replegar-lo a la cleda i berenar. Quin impacte tindrà la mort de l’Àngel en aquesta rutina tan sagrada? Qui són els altres personatges que acompanyen en Guillem al dibuix? I què coi fan? I en Guillem, qui és de tots ells?

MARTÍ

Davant de la notícia de la mort de l’Àngel, en Martí obre els ulls com dues taronges i es queda quiet com un estaquirot. Ha mort el pare d’en Guillem, el seu veï! El jove pastor que el porta a veure les ovelles i el deixa pujar al tractor encara que només tingui sis anys! A en Martí i al seu dofí Flip se’ls hi gira feina. Quina és la seva missió? Se’n sortiran de portar-la a terme?

JESÚS

El matí d’en Jesús ha començat com qualsevol altre a l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses. Els seus companys de feina ja saben que li agrada ser ell, qui descorri la cremallera i doni el tret de sortida a tot el ritual de l’autòpsia. Què sent que apareixen els rostres inerts davant la seva mirada? Avui serà com sempre? A quin moment de la seva vida viatjarà? El dibuix ens dona algunes pistes!

PILARA

A la Mariona li agradaria acostar-se a la Pilara i dir-li que s’ha mort l’Àngel, el seu nebot, alcalde del poble i la persona que la va ingressar a la residència. Com se’n sent de captivada per aquesta dona misteriosa, de gestos mínims, sempre silenciosa i arrupida dins la seva closca de cargol. Li diria agafant-li la mà i amb tota delicadesa. Però la Pilara és una velleta tan indefensa com sembla? No us podeu pas perdre aquesta història!

GERARD

Què hi fa en Gerard, l’ex marit de la Carlota, la filla de l’Àngel Miqueló, amagat dins la panxa d’una vaca? Ui no, però si és un bou! Potser està trist per la mort del seu ex sogre i no ha trobat un lloc millor on refugiar-se i plorar? Però els números que sembla que el persegueixin, què representen? Us dono una pista… són els números d’un calendari que porta a en Gerard de corcoll! Voleu saber-ne més, oi?

EN PROGRÉS! MENTRESTANT PODEU XAFARDEJAR ELS DIBUIXOS DE LA RESTA DE PERSONATGES EN AQUEST ENLLAÇ

1 Comment

  1. DOLORS BOSCH AGUSTI 20 març, 2024 at 6:43 pm

    És un llibre del tot recomanable, hi ha tota una amalgama de personatges, a partir de la mort de l’Àngel Micaló. Fantàstica manera de donar protagonisme a totes les trenta tres vides.

    Reply

Escriu el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *